Seznam alergenů

 

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU

1. Obiloviny obsahující lepek
A. pšenice, B. žito, C. ječmen, D. oves, E. špalda, F. kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2. Korýši
a výrobky z nich

3. Vejce
a výrobky z nich

4. Ryby
a výrobky z nich

5. Podzemnice olejná (arašídy)
a výrobky z nich

6. Sójové boby (sója)
a výrobky z nich

7. Mléko
a výrobky z něj

8. Skořápkové plody
A. mandle, B. lískové ořechy, C. vlašské ořechy, D. kešu ořechy, E. pekanové ořechy, F. para ořechy, G. pistácie, H. makadamie a výrobky z nich

9. Celer
a výrobky něj

10. Hořčice
a výrobky z ní

11. Sezamová semena (sezam)
a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany
v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, I, vyjádřeno SO2

13. Vlčí bob
a výrobky z něj

14. Měkkýši
a výrobky z nich



Menu

21. 8. Johana

Zítra: Bohuslav

Vítáme Vás na stránkách ZŠ a MŠ Řetová

11. 8. Aktualizována sekce Aktuality

Návštěvnost stránek

032673